ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΝΕΑ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Κοινή σελίδα
ΝΕΑ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 19-12-2018 ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ-ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
1. Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Πολύ Μικρών-Μικρών Επιχειρήσεων, με ένραξη υποβολής αιτήσεων χρηματόδτησης την 06-02-2019 και εξέταση των αιτημάτων κατά σειρά προτερειότητας μέχρις εξαντλήσεως των διαθέσιμων κονδυλίων. Δυνατότητα ποσοστού επιχορήγησης απο 50-65% ανλάογοα με τις εξαγωγικές επιδόσεις της επιχείρησης. Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα στο ενημερωτικό δεξιά.
2. Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο- Εστίαση- Εκπαίδευση, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων την 19-04-2019 και ποσοστό επιχορήγησης 50%. Λεπτομέριες για το πρόγραμμα στο ενημερωτικό δεξιά.


ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ανακοίνωσε τα βασικά χαρακτηριστικά δύο δημοφιλών προγραμμάτων που αναμένονται να προκηρυχθούν στις αρχές του νέου έτους από το ΠΕΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Περισσότερα στοιχεία για τα δύο αυτά προγράμματα μπορείτε να βρείτε στο σχετικό έντυπο δεξιά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ" ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ" & "ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ":
Ολοκληρώθηκε η υποβολή των προτάσεων και αναμένεται η έναρξη της αξιολόγησής τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ:
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων των 3 περιόδων του Β΄ κύκλου. Aνακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την πρώτη περίοδο και βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση των αποφάσεων οριστικών εντάξεων των σχεδίων των δύο επόμενων περιόδων.
Παράλληλα, προχωράει ο έλεγχος των αιτημάτων ενδιάμεσων επαληθεύεσεων για τα έργα του Α΄ κύκλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΜΕ: υλοποιείται χωρίς προβλήματα και γίνονται εκταμιεύσεις χρημάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: υλοποιείται με αργούς ρυθμούς. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων. 

Ανοικτό παραμένει και το πρόγραμμα ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ  για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.